Lamborghini витратить $1,8 млрд на електрифікацію своїх суперкарів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Lamborghini витратить $1,8 млрд на електрифікацію своїх суперкарів

Технології&Авто
174
Італійський бренд Lamborghini автоконцерну Volkswagen AG оголосив у вівторок, що до 2024 року він буде пропонувати гібридні версії кожної моделі у своїй лінійці – від кросовера Urus до 6,5-літрового Aventador. Lamborghini також випустить свій перший повністю електричний автомобіль в другій половині десятиліття.
Про це сказав гендиректор автовиробника Стефан Вінкельманн.
Як повідомляє Bloomebrg, бренд витратить 1,5 млрд євро ($1,8 млрд) на розробку нового парку автомобілів, який, починаючи з 2025 року, скоротить удвічі викиди по всій лінійці продуктів. Ці витрати стануть найбільшою інвестицією Lamborghini за всю історію.
«Зниження викидів CO₂ представляє інтерес для великих виробників автомобільної промисловості, але для виробника суперкарів, такого як Lamborghini, це є ще більш важким і навіть більш значущим, – сказав Вінкельманн. – Необхідно скоротити викиди, але, з іншого боку, поза всяких сумнівів залишатися орієнтованим на продуктивність виробником суперспортивних автомобілів. Для нас це великий виклик».
Вінкельманн розкрив, що повністю електрична модель, ймовірно, матиме чотири сидіння і двоє дверей, хоча конфігурація автомобіля ще не визначена.
Нагадаємо: в І кварталі Lamborghini поставив рекордну кількість автомобілів – майже на 25% більше, ніж рік тому. Виручка виросла на 5,4% до 509 млн євро.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас