Раді рекомендують посилити відповідальність за незаконні дії з електронними гаманцями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Раді рекомендують посилити відповідальність за незаконні дії з електронними гаманцями

Казна та Політика
315
В Україні можуть посилити кримінальну відповідальність за незаконні дії з електронними гаманцями. Верховній Раді рекомендують прийняти відповідний законопроект № 4365.
Про це повідомляє інформаційне управління апарату ВР.
Таку рекомендацію дав комітет з питань правоохоронної діяльності.
Цей документ доповнює законопроект «Про платіжні послуги» (№ 4364), який зараз готує до другого читання комітет з питань фінансів, податкової та митної політики.
Проект закону № 4365 вводить диференціацію відповідальності за незаконне надання платіжних послуг в зв’язку з розподілом послуг на: платіжні, обмежені платіжні та технологічні.
Встановлюється відповідальність за неавторизоване провадження діяльності на платіжному ринку. Національну поліцію хочуть наділити повноваженнями складати протоколи про такі адміністративні порушення.
Пропонується посилити кримінальну відповідальність за незаконні дії з платіжними інструкціями, платіжними інструментами та засобами доступу до банківських та платіжних рахунків, електронних гаманців.
Також пропонується встановити таку відповідальність за операції з електронними грошима особами, які не пройшли авторизацію відповідно до законодавства.
«Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти законопроект у першому читанні», — йдеться в повідомленні.
Нагадаємо, фінкомітет рекомендує ВР прийняти законопроект № 4364 у другому читанні. Він покликаний поліпшити якість платіжних послуг в Україні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас