Націоналізація ПриватБанку: Верховний Суд скасував повернення ексдружині Боголюбова 530 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Націоналізація ПриватБанку: Верховний Суд скасував повернення ексдружині Боголюбова 530 млн грн

Фондовий ринок
903
Верховний Суд 14 квітня частково задовольнив касаційні скарги Національного банку України та Приватбанку і скасував стягнення з Приватбанку 15,7 млн доларів, 1,84 млн євро і 30,4 млн грн, які були списані з рахунків Олени Боголюбової (ексдружина колишнього співвласника ПриватБанку Геннадія Боголюбова) при націоналізації банку в грудні 2016 року.
Як повідомляє Finbalance, Верховний Суд скасував відповідну постанову Апеляційного суду Дніпропетровської області від 13 квітня 2018 року, що підтвердило, у свою чергу, рішення Жовтневого райсуду Дніпропетровська від 5 вересня 2017 року. Суд касаційної інстанції вирішив передати цю справу на новий розгляд до суду апеляційної інстанції.
Верховний Суд вказав, що суди першої та апеляційної інстанції дійшли висновку, що Боголюбова не є пов’язаною з ПриватБанком особою, не розглянувши при цьому рішення комісії НБУ від 13 грудня 2016 року про те, що вона все ж таки такою особою є. При цьому під час судового процесу відповідний документ самим банком і регулятором наданий не був.
«Апеляційний суд не встановив і не досліджував у сукупності всіх доказів того, чи є позивачка пов’язаною особою з ПАТ КБ „ПриватБанк“. При новому розгляді справи слід перевірити вищенаведені обставини», — наголошується в рішенні.
Нагадаємо також, що в лютому Госпсуд Києва не захотів приймати позов самого Боголюбова про повернення йому 33% Приватбанку.
У січні ж Верховний Суд скасував судові рішення першої та апеляційної інстанцій, повернувши тим самим ПриватБанку право власності на готель «Мир» у Києві.
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас