McDonald's вирішив платити за співбесіди по $50: люди не йдуть працювати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

McDonald's вирішив платити за співбесіди по $50: люди не йдуть працювати

Фондовий ринок
2847
У Флориді, США, McDonald’s платить людям по 50 дол., якщо вони приходять на співбесіду. При цьому компанія все ще відчуває дефіцит співробітників.
Місцевий франчайзі Блейк Каспер, що володіє 60 ресторанами McDonald’s в районі Тампи, розповів виданню Insider, що ідею винагороджувати кандидатів на співбесіді придумали його менеджери. Вони звернулися до такого способу після того, як Каспер доручив «зробити все що завгодно», але знайти нових працівників — і тепер він не проти платити за співбесіди.
За словами Каспера, повторне відкриття бізнесів, які хочуть наймати співробітників, поряд з підвищеними допомогами з безробіття призвели до скорочення кількості претендентів: такі складнощі з пошуком співробітників були востаннє наприкінці 90-х.
При цьому бізнес McDonald’s процвітає, говорить Каспер.
«Зараз ідеальний шторм… Є багато людей з хорошими грошима, і вони ходять по магазинах. Але з іншого боку, ми дуже потребуємо допомоги», — зазначив керівник мережі ресторанів.
За словами Каспера, навіть акція з 50 дол. за співбесіду не надто допомагає залучити претендентів на роботу.
Брак робочої сили змушує Каспера та інших франчайзі підвищувати також і заробітну плату. Зокрема, він думає над тим, щоб додати до оплати в 12 дол. за годину ще один долар — при тому, що початкова сума вже на 3 дол. вища за мінімальну зарплату у Флориді.
Березневе дослідження національної федерації незалежного бізнесу США показало, що 42% власників малого бізнесу заявили про наявність вакансій, на які вони ніяк не можуть найняти людей.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас