ЄБРР надав 3,5 млн євро для МСБ в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР надав 3,5 млн євро для МСБ в Україні

Казна та Політика
223
Європейський банк реконструкції та розвитку в 2020 році спрямував понад 3,5 млн євро коштів донорів (ЄС, уряди США та Швеції) на нефінансову підтримку малого та середнього бізнесу України.
Про це повідомила керівник напряму підтримки та розвитку малого та середнього бізнесу ЄБРР Катерина Рігг.
Грантову підтримку малому та середньому бізнесу в Україні ЄБРР надає з 2010 року. Він допомагає малим і середнім підприємствам залучати висококваліфікованих місцевих консультантів та міжнародних експертів-практиків, здатних якісно трансформувати їхній бізнес, та надає гранти для часткової компенсації вартості консалтингового проєкту.
Починаючи з 2010 року ЄБРР надав грантову підтримку більше 1100 малих та середніх підприємств в Україні, сприяв створенню понад 9500 робочих місць.
Секторальна підтримка з 2016 року стосувалася меблевої, текстильної, креативної, туристичної та аграрної сфер.
За останній рік змінився консультаційний портфель. Якщо до 2020 року найбільший попит був щодо системи менеджменту якості, то минулого року з величезним відривом лідерами стали консалтингові проєкти у напряму системи інформаційних технологій, наступний напрямок — маркетинг. Це пояснюється переходом бізнесів в онлайн та потребою в цифровій трансформації.
«Часом бізнес потребує не стільки фінансової підтримки, скільки консультаційної. Знання, як презентувати себе, як вести міжнародні перемовини, як вдало здійснювати цифрову трансформацію, організувати ефективний онлайн-маркетинг, вартують набагато більшого на перспективу, ніж певне фінансування у визначений час», — зазначила Катерина Рігг.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас