Очільник «Укравтодору» назвав можливі додаткові джерела фінансування будівництва доріг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Очільник «Укравтодору» назвав можливі додаткові джерела фінансування будівництва доріг

Казна та Політика
263
Команда президентської програми «Велике будівництво» активно працює над залученням додаткового фінансування для оновлення українських доріг, в тому числі на зовнішніх ринках.
Про це розповів очільник «Укравтодору» Олександр Кубраков.
Серед інструментів залучення додаткового фінансування для Дорожнього фонду він назвав: збільшення акцизу на автомобільний газ; запуск системи толінгу в Україні; детінізацію ринку пального.
«Сумарно ці заходи можуть збільшити надходження в Дорожній фонд на третину. Це прискорить процес відновлення основної мережі доріг. У свою чергу, ці кошти повернуться додатковим зростанням ВВП», — заявив Кубраков.
Зі свого боку, керівник транспортних проектів ЄБРР Андрій Цоколь назвав «Укравтодор» ключовим партнером банку в Україні та нагадав, що установа профінансувала 5 проектів, які були реалізовані в сфері дорожнього будівництва, загальною вартістю 1,3 мільярда євро.
Нова угода з ЄБРР, підписана в 2020 році, передбачає реконструкцію майже 300 км траси М-05 Київ — Одеса, будівництво Північного обходу Львова та втілення чотирьох реформ в дорожній галузі.
Ключова реформа спрямована на попередження корупційних ризиків. В агентстві вже працюють консультанти ЄБРР, які вивчають і аналізують наявні в «Укравтодорі» закупівельні та управлінські процеси з точки зору запобігання корупції.
На основі їхнього звіту до липня цього року планується фіналізувати і затвердити План антикорупційних заходів.
До 2023 року консультант буде супроводжувати імплементацію Плану в «Укравтодорі» і його підрозділах. Далі досвід співпраці з «Укравтодором» буде розширено на інші урядові установи в Україні, зазначив Андрій Цоколь.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас