Скільки платять в українському рітейлі в період пандемії - дослідження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки платять в українському рітейлі в період пандемії - дослідження

Особисті фінанси
1106
На початку квітня 2021 року – 30% всіх актуальних вакансій – це оголошення про пошук співробітників у сферу торгівлі.
Про це пише портал grc.ua.
Рітейлери шукають персонал по всій Україні, але найбільше вакансій відзначено в Києві (18%), Київської області (3%), Дніпрі та області (6%), Харкові та області (4%) і в Донецькій області (3%).
Найчастіше потрібні продавці в магазинах (21%), а також інші працівники роздрібу (касири, вантажники, рубщики м’яса і т.д.) – це 28% всіх вакансій в категорії торгівлі. Крім продавців, касирів і вантажників шукають охоронців, адміністраторів магазинів та інший персонал – це ще 16% вакансій в даній категорії.
Оплата праці залежить від спеціалізації персоналу, досвіду роботи і регіону. Так, зарплати, які пропонують рітейлери в Києві, Дніпрі, Харкові та Одесі, набагато вище, ніж оклади в Ужгороді, Тернополі та інших містах.
Розміри зарплат:
  • середня зарплата в категорії «Роздрібна торгівля» становить 11 138 грн і коливається від 6700 грн (49% пропозицій про роботу) до 24 800 грн (6% всіх вакансій категорії);
  • середня заробітна плата в категорії «Продавець магазину” нижче, ніж в цілому у співробітників роздробу – 8367 грн. Діапазон компенсації: від 4300 грн (38% вакансій категорії) до 17 300 грн (7%);
  • найвищі оклади своїм співробітникам пропонують торгові мережі. Так, середня зарплата в цій категорії становить 16 483 грн. Мінімальна пропозиція – від 12 400 грн (54% всіх вакансій), максимальна компенсація – від 28 900 грн (6%).
Скільки платять в українському рітейлі в період пандемії - дослідження
Крім того, експерти порталу відзначають, що на ринку праці присутність чоловіків і жінок майже однакова, однак напрямки розвитку кар’єри у жінок і чоловіків відрізняються.
Більшість резюме розміщено від чоловіків, їх 50,4% від загальної кількості. Жінок трохи менше – 49,6%. Однак, незважаючи на майже однакову зацікавленість в роботі, на ринку праці існують традиційно жіночі і традиційно чоловічі професійні сфери.
Скільки платять в українському рітейлі в період пандемії - дослідження
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас