МОЗ пропонує «позичити» 6,5 мільярда з програми медгарантій на закупівлю COVID-вакцин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МОЗ пропонує «позичити» 6,5 мільярда з програми медгарантій на закупівлю COVID-вакцин

Казна та Політика
155
Міністерство охорони здоров’я пропонує уряду тимчасово перерозподілити 6,5 млрд гривень з фінансування програми медичних гарантій у 4 кварталі цього року на закупівлю вакцин проти коронавірусу.
Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов у Facebook.
«Сьогодні, щоб проплатити наступні законтрактовані вакцини, потрібно 6,5 млрд грн. Щоб не вносити зміни до держбюджету і не втрачати час, ми вирішили тимчасово перевести цю суму з четвертого кварталу Програми медичних гарантій на закупівлю вакцин», – написав очільник МОЗ.
За його словами, Міністерство фінансів протягом 3 місяців повинно повернути відповідну суму до програми медгарантій. Степанов нагадав, що при формуванні проєкту держбюджету на 2021 рік МОЗ просило виділити на закупівлю вакцин проти коронавірусу 15,1 млрд гривень. Але у підсумку міністерство отримало лише 4 млрд гривень, які вже витрачені на придбання відповідних препаратів.
Нагадаємо, 6 квітня Україна досягнула рамкових домовленостей із компанією Pfizer щодо поставки 10 млн доз вакцини проти коронавірусу до кінця року.
В Україні 13 квітня розпочалося щеплення проти коронавірусу вакциною CoronaVac виробництва компанії Sinovac Biotech.
Також міністр охорони здоров’я Максим Степанов очікує на поставку партії вакцини Pfizer у рамках механізму COVAX цього тижня (до 18 квітня).
Україна почала щеплювати населення від коронавірусу 24 лютого. Загалом від початку вакцинальної кампанії щеплено 403 553 людини.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас