Google виграв у Oracle в суді багаторічну суперечку щодо використання Java — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google виграв у Oracle в суді багаторічну суперечку щодо використання Java

Фондовий ринок
387
Американський Верховний суд виніс рішення на користь Google (входить в холдинг Alphabet Inc) в патентному спорі з Oracle Corp про права на Java і про використання цієї програмної платформи в операційній системі Android.
Суд скасував рішення суду нижчої інстанції, в якому говорилося про порушення авторських прав з боку Google, і заявив, що часткове копіювання кодів Java є сумлінним використанням.
Oracle звинуватила Google у незаконному копіюванні понад 11 тис. рядків коду Java API для розробки ОС Android, на якій працює понад 2 млрд мобільних пристроїв по всьому світу. Oracle вимагала від Google відшкодування збитків у розмірі $ 9 млрд у зв’язку з недоотриманням доходу від програмного забезпечення Java, відзначає The Wall Street Journal. У Google вказували на те, що ті елементи Java, які вона використовує в Android, не підпадають під закони про захист авторських прав.
“Платформа Google зросла, а її ринкова влада посилилася. Бар’єри для входу стали вищими, а здатність конкурувати нижчою, – йдеться в заяві Oracle. – Вони вкрали Java і десять років вели судові тяжби, як це може робити тільки монополіст. Саме тому регулювальні органи по всьому світу і в США вивчають методи ведення бізнесу Google”.
Google не відповів на запити щодо коментарів.
Java була розроблена компанією Sun Microsystems і вийшла на ринок в 1995 році. У 2009 році Sun Microsystems була поглинена Oracle.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас