Лазебна заявила про проблеми з перерахунком пенсій для військових — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лазебна заявила про проблеми з перерахунком пенсій для військових

Казна та Політика
1531
В Україні виникли проблеми з перерахунком пенсій для колишніх військовослужбовців. Програма підвищення пенсій для відставних військових потребує виправлення.
Про це заявила міністр соціальної політики Марина Лазебна в ефірі телеканалу «Україна 24».
«Питання пенсійного забезпечення військовослужбовців — це проблема. У законі є чітка норма, щойно підвищиться грошове забезпечення чинним військовим, повинна підвищуватися пенсія колишнім військовим. Що було зроблено у 2018 році: взяли за 16-й і 17-й рік суму, яку повинні були надати, і дали її у розстрочку на кілька років», — розповіла вона.

Як докупити страховий стаж до пенсії 👛

Через це, за словами Лазебної, потрібно заново робити всі розрахунки.
«Зараз, коли кажуть, що зроблені перерахунки пенсій військовим. Нічого не зроблено — потрібно сідати, розбиратися, писати закон і виправляти ситуацію. Але це дуже дорога програма. Але в країні війна, і потрібно показувати правду, де несправедливо були позбавлені… І потрібно закладати в бюджеті, щоб виконувався закон», — сказала вона.

Довідка Finance.ua:

  • З 1 квітня 2021 року пенсійний вік для жінок збільшився з 59,5 до 60 років. Це стане останнім етапом перегляду правил, прийнятих ще в 2011-му. Крім того, з 1 квітня приблизно для 2 млн працюючих пенсіонерів зроблять перерахунок пенсій.
  • Кабінет Міністрів України схвалив постанову «Про додаткові заходи щодо організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України».
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Україна 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас