«Украерорух» за рік отримав збиток на 1,5 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Украерорух» за рік отримав збиток на 1,5 млрд грн

Фондовий ринок
203
У 2020 році ДП «Украерорух» отримало чистий збиток на суму 1,5 млрд грн. При цьому різниця між доходом від реалізації аеронавігаційних послуг «Украероруху» та їх собівартістю за минулий рік склала 664,4 млн грн.
Про це свідчать дані зведеного звіту про виконання показників фінансового плану підприємства, передає «Дело» з посиланням на «Марлін».
Як повідомляє видання, в «Украерорусі» пояснюють збитковість наслідками пандемії COVID-19: зниженням інтенсивності польотів, зменшенням кількості літаків у небі. Водночас тривала робота диспетчерського та інженерного персоналу, а також засобів навігації.
Крім цього, в Украерорусі заявили, що на діяльність держпідприємства негативно впливає дебіторська заборгованість, яка на кінець минулого року становила понад 1,3 млрд грн з боку приватної авіакомпанії «Міжнародні Авіалінії України», кінцевим бенефіціаром якої є Ігор Коломойський.
«Украерорух» за рік отримав збиток на 1,5 млрд грн
У компанії зазначають, що за результатами 2019 року «Украерорух» теж відзвітував про 1,12 млрд грн збитків. Водночас у 2018 році фінансовий звіт завершено річним прибутком у розмірі 286,1 млн грн.
Протягом 2020 року «Украерорух» залучив довгостроковий кредит на 25 млн євро від Європейського банку реконструкції та розвитку, а також 200 млн грн фінансової допомоги від Адміністрації морських портів.
З попередніх років «Украерорух» має кредит на суму 10,1 млн євро від ЄБРР (Європейський банк реконструкції та розвитку — ред.), 9,8 млн євро від Європейського Банку інвестицій і угоду на фінансовий лізинг з кіпрською компанією Stilbay Holdings Limited на суму 3 млн євро.
У Міністерства інфраструктури України заявили, що керівнику «Украероруху» доручено підготувати план заходів щодо підвищення операційної ефективності.
Станом на кінець березня такий план був неготовий і перебував на доопрацюванні на держпідприємстві.
Кілька років на держпідприємство не призначають директора. З жовтня 2019 року підприємством «Украерорух» керує виконувач обов’язків директора Андрій Ярмак.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас