ФГВФО реструктуризує майже кожен другий іпотечний кредит банку «Аркада» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФГВФО реструктуризує майже кожен другий іпотечний кредит банку «Аркада»

Кредит&Депозит
204
На сьогодні понад 60% фізосіб-позичальників АТ «АКБ «Аркада» звернулися до банку з заявами про реструктуризацію власних іпотечних кредитів.
Про це повідомила пресслужба Фонду гарантування вкладів фізосіб.
Там зазначають, що банком та Фондом налагоджено своєрідний «конвеєр» задля оперативного розгляду та погодження таких звернень.
Хто може реструктуризувати іпотечний кредит. Скористатися програмою реструктуризації можуть усі позичальники, у тому числі ті, хто мають прострочені зобов’язання за кредитом. Це дозволяє клієнтам банку відновити та зберегти свою позитивну кредитну історію і добре ім’я, а Фонду зберегти якість кредитного портфелю та максимізувати надходження від управління активами банку.
«Станом на кінець березня вже укладено більше 265 додаткових угод між банком та позичальниками і, відповідно, проведено реструктуризацію їхньої заборгованості. Ще за 135 угодами розглядаються документи або готуються до підписання. Таким чином, на сьогодні Фондом прийнято рішення про реструктуризацію фактично кожного другого іпотечного кредиту банку «Аркада», – сказала Ольга Білай, заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів.
Загальна балансова заборгованість за портфелем іпотечних кредитів на початку ліквідації складала 351 мільйон гривень, на 1 березня 2021 року вона зменшилась до 332 мільйонів гривень. У результаті проведеної реструктуризації банком отримано 11,4 мільйона гривень у рамках сплати «першого внеску», а щомісяця позичальники за вже реструктуризованими кредитами сплачуватимуть майже 1,8 мільйона гривень. Усі кошти, отримані від обслуговування та погашення кредитів, спрямовуються на задоволення вимог кредиторів.
Фонд гарантування закликає усіх позичальників за іпотечними кредитами, у першу чергу тих, хто з різних причин не обслуговує свою заборгованість, приєднатися до програми реструктуризації, відновити платіжну дисципліну та поліпшити свою кредитну історію.
Де шукати інформацію про це? Більше інформації про те, як приєднатись до програми, можна знайти на сайті Фонду, банку, або за телефонами «Гарячої лінії» Фонду гарантування вкладів»: 0-800-308-108 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України), (044) 333-36-55 (згідно з тарифами оператора зв’язку) та банку «АРКАДА»: + 380 (044) 254-22-22.
Нагадаємо, що скористатися умовами реструктуризації можуть усі фізичні особи – позичальники банків, які ліквідуються Фондом (крім фізичних осіб-підприємців), в тому числі клієнти банку «Аркада», які мають прострочені зобов’язання за кредитами, забезпеченими іпотекою.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас