Допомогу з вагітності і пологів отримуватимуть за місцем проживання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Допомогу з вагітності і пологів отримуватимуть за місцем проживання

Казна та Політика
325
Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до закону «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» щодо надання допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами та ефективного використання бюджетних коштів при фінансуванні одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» (№ 5064).
За це проголосували 307 народних депутатів.
Що змінюється:
  • допомога у зв’язку з вагітністю та пологами призначається і виплачується органами соціального захисту населення за місцем проживання батьків.
Кого не стосуватиметься нововведення. Жінок — військовослужбовців Збройних сил, Державної прикордонної служби, Служби безпеки, Служби зовнішньої розвідки. Покриття витрат на виплату зазначеного виду державної допомоги цим категоріям жінок здійснюється за рахунок відповідних бюджетів.
Пакунок малюка. Для організації бюджетного фінансування вартість одноразової натуральної допомоги «Пакунок малюка» становить три розміри прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років, встановленого законом на дату оголошення про проведення конкурентних процедур закупівель, та не зараховується до розміру допомоги при народженні першої та кожної наступної дитини.
Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас