«Пакунки малюка» знову закуповуватимуть через Prozorro: Рада ухвалила законопроєкт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Пакунки малюка» знову закуповуватимуть через Prozorro: Рада ухвалила законопроєкт

Казна та Політика
245
Верховна Рада прийняла за основу та в цілому законопроєкт № 5064, яким пропонується встановити вартість одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» у розмірі трьох прожиткових мінімумів для дітей до 6 років та визначати кінцеву ціну в результаті аукціону.
Рішення про прийняття в цілому підтримали 307 нардепів.
«З метою здійснення більш ефективної процедури бюджетного фінансування та зниження витрат з держбюджету законопроєктом пропонується встановити вартість одноразової натуральної допомоги „пакунок малюка“ у розмірі трьох прожиткових мінімумів та визначати кінцеву ціну в результаті аукціону», — йдеться у пояснювальній записці.
«В результаті ми матимемо зниження видатків з держбюджету з метою реалізації закупівлі товарів для комплектування одноразової натуральної допомоги „пакунок малюка“ через систему Prozorro. Електронний аукціон вестиме до зниження кінцевої ціни, однак це не матиме жодного негативного впливу на якість товарів», — заявили автори законопроєкту.
«Цей закон про таке — перший раз „пакунок малюка“ буде закуповуватись через систему Prozorro. Кінцеву вартість „пакунків малюка“ буде визначено саме на аукціоні. Не від прожиткового мінімуму, а саме аукціон визначить кінцеву вартість. Чи впаде якість „пакунка малюка“? Ні, бо це буде виписано в технічних умовах», — пояснив нардеп Андрій Мотовиловець.
Заступник голови комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук заявила, що члени комітету запропонували визначити вартість одноразової натуральної допомоги з урахуванням прожиткового мінімуму для дітей до 6 років, встановленого законом на дату оголошення про проведення конкурентних процедур закупівель.
Кравчук повідомила, що комітет рекомендує Верховній Раді законопроєкт № 5064 прийняти за основу та в цілому з урахуванням пропозицій комітету.
«Пакунки малюка» раніше купували через Prozzoro, проте через проблеми із закупівлями Рада ухвалила закон, щоб купувати їх через Управління ООН (ЮНОПС).
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас