Поліція розкрила схему розкрадання в Енергоринку 300 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поліція розкрила схему розкрадання в Енергоринку 300 млн грн

Кримінал
278
Слідчі Нацполіції виявили схему незаконного заволодіння державними коштами ДП Енергоринок шляхом реалізації приватним підприємством електроенергії за завищеною вартістю на суму понад 300 млн грн.
Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.
“Посадові особи ТОВ надали в НКРЕКП недостовірні відомості про введення в експлуатацію пускового комплексу сонячної електростанції. Таким чином приватне підприємство отримало вищий “зелений” тариф та зобов’язало ДП Енергоринок безпідставно сплатити кошти за реалізовану електроенергію”, – йдеться в повідомленні.
Правоохоронцями було встановлено, що посадові особи товариства з обмеженою відповідальністю з виготовлення сонячної електроенергії звернулися до НКРЕКП з проханням збільшити потужність вироблення сонячної електроенергії у зв’язку з введенням в експлуатацію пускового комплексу. Хоча на той час робота комплексу не була запущена.
Приватна компанія на підставі фіктивних документів отримала дозвіл на збільшення потужності сонячної електростанції і затвердження “зеленого” тарифу майже на рік раніше фактичного зведення станції.
Крім цього компанія зробила фіктивну закупівлю обладнання, яке дає можливості для запуску станції. Крім того, згідно з актом “дешифрування місцевості” на період подачі документів до Державної комісії комплекс сонячної електростанції перебував на стадії будівництва. Тому відповідний коефіцієнт “зеленого” тарифу не міг бути застосований. Тоді як документи, які були представлені в НКРЕКП, включали недостовірні дані.
За допомогою експертизи вдалося з’ясувати, що протягом чотирьох років ДП ​​Енергоринок безпідставно платило приватному підприємству кошти за реалізовану електроенергію.
У четвер, 25 березня, в Києві та Запорізькій області були проведені обшуки. Поліція вилучила документацію щодо реалізації електроенергії за завищеною вартістю.
Досудове розслідування проводиться за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 ст. 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.
Фігурантам загрожує до 12 років позбавлення волі.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас