«Мегабанк» долучився до програми підтримки українського експорту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Мегабанк» долучився до програми підтримки українського експорту

Особисті фінанси
21
«Мегабанк» долучився до програми підтримки українського експорту
«Мегабанк» підписав угоду про співробітництво з Експортно-кредитним агентством (ЕКА) у рамках державної програми, спрямованої на підтримку експорту товарів і послуг українського походження.
Така співпраця надасть можливість «Мегабанку» запропонувати ширший спектр банківських продуктів для експортерів сегменту малого та середнього бізнесу. На першому етапі основний акцент буде спрямований на партнерство в рамках продуктів ЕКА – страхування експортних кредитів та страхування договірних банківських гарантій. Програма має на меті забезпечення збільшення конкурентоздатності української продукції, а також вирішення питання спрощення доступу українських експортерів до зовнішніх ринків.
Відповідно до укладених домовленостей, «Мегабанк» докладатиме зусиль, необхідних для підтримки та стимулювання українського експорту з використанням продуктів ЕКА.
Зі свого боку, ЕКА здійснюватиме страхування експортних кредитів, банківських гарантій за проектами, що фінансуються або гарантуються «Мегабанком», та пов’язані з українським експортом на зовнішні ринки.
– «Мегабанк» давно працює з підприємницьким сегментом у напрямку підтримки торговельних операції закордоном. Так, банк пропонує форвардні контракти, зокрема сільгоспвиробникам, які укладають зовнішньоекономічні договори і реалізують свою продукцію за кордоном. Тепер робимо ще один крок у цьому напрямку. Співпраця з Експортно-кредитним агентством розширює наші можливості для клієнтів чинних і майбутніх експортерів, – прокоментувала заступник Голови Правління АТ «Мегабанк» Олена Пономаренко.
– Я радий вітати «Мегабанк» серед банків-партнерів ЕКА. Нарощування експортного потенціалу – запорука розвитку українського бізнесу. Програма ЕКА покликана знизити ризики банку за кредитами, що видані на виконання експортних контрактів. У кінцевому підсумку це дозволить зробити кредитні продукти «Мегабанку» дешевшими і, головне, доступними для експортерів, – зазначив в.о. Голови Правління Експортно-кредитного агентства Руслан Гашев.
Для довідки.
ЕКА (Експортно-кредитне агентство) – це молода, відкрита, клієнтоорієнтована державна компанія, яка допомагає українським експортерам бути конкурентними на світовому ринку.
Продукти ЕКА дозволяють експортерам працювати з клієнтами на умовах відстроченого платежу, знизити ризик отримати збитки від експортної операції для підприємців, які працюють з покупцями на ринках, що вважаються високоризиковими, суттєво спрощують доступ до банківського фінансування в Україні.
ЕКА працює лише з експортерами товарів та послуг з високою доданою вартістю та не підтримує сировинний експорт.
За матеріалами:
Мегабанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас