Кабмін збільшив щоміячні страхові виплати постраждалим на виробництві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін збільшив щоміячні страхові виплати постраждалим на виробництві

Казна та Політика
596
Кабінет Міністрів ухвалив рішення про перерахунок з 1 березня 2021 року щомісячних страхових виплат потерпілим від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання.
Про це повідомляє пресслужба Мінсоцполітики.
«Урядом прийнято рішення про перерахунок у 2021 році розміру щомісячних страхових виплат потерпілим від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, та особам, які мають право на страхові виплати у разі смерті потерпілого», — ідеться в повідомленні.
Як буде проводитись перерахунок:
  • перерахування щомісячних страхових виплат таким особам буде проводитися з 1 березня 2021 року із застосуванням коефіцієнта 1,11, що дозволить збільшити розміри щомісячних страхових виплат для понад 200 тисяч осіб;
  • виплати буде збільшено в середньому на 437,5 грн (із 3 976,8 грн до 4 414,3 грн).
Повідомляється, що постанова уряду розроблена на виконання статті 37 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та спрямована на посилення соціального захисту потерпілих на виробництві та членів їхніх сімей.
Для реалізації постанови у бюджеті Фонду соціального страхування України на 2021 рік передбачено кошти у сумі 789 млн грн, зазначили в міністерстві.

Довідка Finance.ua:

  • Щорічно Фонд соціального страхування України компенсує втрачений заробіток для понад 5 мільйонів застрахованих осіб у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас