У Києві викрили махінаторів з цінними паперами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві викрили махінаторів з цінними паперами

Кримінал
450
Столичні правоохоронці викрили групу шахраїв, які, користуючись службовим становищем, займалися махінаціями з цінними паперами, заподіявши держбюджету близько 12 млн грн збитку.
Про це повідомляє пресслужба Головного управління Державної податкової служби в Києві.
«Управлінням по боротьбі з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, встановлено, що посадові особи акціонерного товариства здійснювали будівництво на території Києва, в тому числі за державні кошти, використовуючи підконтрольне їм підприємство шляхом укладення договорів купівлі-продажу неліквідних цінних паперів, здійснювали перерахування грошових коштів в особливо великих розмірах на адресу підприємства з ознаками фіктивності з метою легалізації бюджетних коштів», — йдеться в повідомленні, оприлюдненому у вівторок.
Зазначається, що, згідно із зазначеними матеріалами, зареєстровано кримінальне провадження за ч.5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Слідство триває.
У разі, якщо провину фігурантів доведуть в суді, їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком до трьох років і з конфіскацією майна.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас