МВС і Uber розпочали спільний проект для боротьби з порушеннями ПДР таксистами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВС і Uber розпочали спільний проект для боротьби з порушеннями ПДР таксистами

Технології&Авто
331
МВС України та компанія Uber розпочали спільний проект, який дозволить боротися з порушеннями правил дорожнього руху таксистами.
Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, передає прес-служба відомства.
«Компанія — адміністратор таксі запускає нове програмне забезпечення, яке дозволить контролювати швидкість руху таксі. Україна стала першою країною в Європі і другою у світі, після США, де запрацює така програма», — йдеться в повідомленні.
«Брифінг присвячений темі партнерства між МВС і приватною компанією, яка управляє великою мережею таксі. Історія почалася ще з минулого року, коли в масштабній аварії за участю водія таксі загинуло багато людей. Тоді у нас виникла ідея двостороннього співробітництва.
Кожен, хто користується таксі, знає, що водій повсякчас отримує на свій смартфон повідомлення, в якій точці забрати пасажира, а компанія, за допомогою цього ж смартфона, бачить, де саме знаходиться водій. Крім того, компанія-адміністратор таксі бачить, з якою швидкістю рухається водій», — сказав Геращенко.
«Ми запропонували створити нове програмне забезпечення, за допомогою якого компанія Uber могла б контролювати швидкість своїх водіїв, а якщо таксист порушує правила дорожнього руху, то він отримує смс-попередження від компанії», — додав він.
За його словами, якщо водії таксі Uber або інших операторів будуть порушувати правила дорожнього руху, вони відповідатимуть перед законом, як і інші водії.
За словами глави з розвитку Uber в Центральній і Східній Європі Георгія Соколянського, проблема порушення ПДР гостро стоїть в Україні.
«На жаль, таксі і наша платформа не є винятком. При цьому в Uber ми переконані, що сучасні технології допоможуть забезпечити безпеку дорожнього руху. Ми вже маємо кілька спеціальних функцій, спрямованих на безпеку. Найголовніші з них — ідентифікація водія по селфі.
Щоб пасажир знав, хто його везе. Перевірка машини за допомогою пін-коду, це гарантує те, що пасажир сяде в правильну машину. Водії з низьким рейтингом і великою кількістю скарг деактивуються. Однак, до цього часу у нас не було функції, яка б відповідала за контроль перевищення швидкості. Разом з МВС ми розробили таку функцію», — сказав він.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас