Українцям розповіли, як йдуть справи з виплатою допомоги з безробіття — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям розповіли, як йдуть справи з виплатою допомоги з безробіття

Особисті фінанси
509
У 2020 році 400 тис. українців отримали державну підтримку з тимчасового безробіття, не будучи звільненими з роботи, на загальну суму 2,8 млрд грн.
Про це заявив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко під час форуму «Україна 30».

Як перевірити свій страховий стаж

«У 2020 році нам вдалося зупинити повальний рівень безробіття. І 400 тис. людей отримали підтримку з тимчасового безробіття, не будучи звільненими з підприємств. Загальна сума компенсацій склала 2,8 млрд грн», — сказав Петрашко.
Він додав, що минулого року карантинні програми були профінансовані на 4,7 млрд грн.
«Це допомога ФЛП, працівникам, роботодавцям… Всі ці стимулюючі речі, незважаючи на обмеженість ресурсів, держава знаходила, щоб підтримати підприємців, в першу чергу малих і середніх», — сказав Петрашко.
Кабінет Міністрів України 3 лютого 2021 року затвердив новий Порядок надання допомоги з часткового безробіття та розширив коло підприємств — учасників Державної програми.

Довідка Finance.ua:

  • 4 лютого 2021 року Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін до статті 47−1 Закону України „Про зайнятість населення“ про надання допомоги з часткового безробіття на період карантину та/або надзвичайної ситуації, встановлених Кабінетом Міністрів України» (реєстраційний номер 3010а).
  • 1 березня 2021 року Президент України Володимир Зеленський підписав закон, яким уряду надано право визначати порядок надання допомоги з часткового безробіття на період карантину або надзвичайної ситуації.

Хочу отримати гроші до зарплати 💸

За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас