Названо найкращі програми ПНП та громадянства за інвестиції за 2020 рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо найкращі програми ПНП та громадянства за інвестиції за 2020 рік

Світ
1139
Міжнародна компанія Henley & Partners опублікувала щорічні рейтинги програм отримання посвідки на проживання (ПНП) і громадянства через інвестиції.
Як зазначає пресслужба компанії, при складанні рейтингу незалежні експерти оцінили 12 програм «громадянство через інвестиції» і 24 програми «ПНП через інвестиції».
Глобальний рейтинг програм ПНП за інвестиції:
  • цього року в рейтингу з’явилася програма Нової Зеландії;
  • як і рік тому, перші два місця займають Австрія та Португалія. Трійку лідерів замикає Італія;
  • максимальні позначки за рівнем якості життя показали Канада, Швейцарія та Австрія;
  • щодо оподаткування кращі показники у Дубая (ОАЕ);
  • що стосується загальної вартості участі в програмі, то найвигідніші умови пропонують програми Мальти, Португалії, Таїланду та Латвії.
Для визначення позиції програми в рейтингу ПНП через інвестиції використовувалися 10 показників: репутація, якість життя, оподаткування, безвізовий в’їзд до інших країни, термін розгляду заяви і якість обробки інформації, комплаєнс, вимоги до інвестицій, загальні витрати, терміни отримання громадянства і вимоги для отримання громадянства.
При цьому в Henley & Partners відзначили, що пандемія коронавірусу підігріла інтерес до даних інвестиційних програм.
«У минулому альтернативні ПНП і громадянство розглядалися як капітал, який «добре б мати», з пандемією вони стали своєрідним must have для бізнесменів і підприємців і членів їхніх сімей», – зазначив глава департаменту по роботі з приватними клієнтами Henley & Partners Домінік Волек.
Названо найкращі програми ПНП та громадянства за інвестиції за 2020 рік
Глобальний рейтинг програм громадянства за інвестиції:
  • шостий рік поспіль Мальта стає найкращою в рейтингу програм отримання громадянства з новою процедурою отримання громадянства шляхом натуралізації. Згідно з умовами процесу, інвестори можуть отримати громадянство після 36 місяців у статусі резидента (або 12 місяців у виняткових випадках) і після здійснення істотних інвестицій в економіку країни;
  • друге місце посіла програма Австрії;
  • на третьому місці програма Чорногорії;
  • високі місця займають карибські країни. Інвесторів приваблює невелика вартість участі в програмах, а також можливість подорожувати без візи в країни Шенгенської зони, Великобританію, Китай та інші.
Для аналізу програм інвестиційного громадянства використовувалися наступні критерії: репутація, якість життя, безвізовий в’їзд, термін розгляду заяви і якість обробки інформації, комплаєнс, вимоги до інвестицій, необхідність проживання в країні, можливість переїзду в інші країни, необхідність відвідування країни, прозорість процедури.
Названо найкращі програми ПНП та громадянства за інвестиції за 2020 рік
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас