Криклій назвав новий дедлайн підписання угоди з ЄС про відкрите небо — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криклій назвав новий дедлайн підписання угоди з ЄС про відкрите небо

Казна та Політика
235
Угода про спільний авіаційний простір між Україною та Європейським Союзом може бути підписана у другій половині червня.
Про це заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій в розмові з представником Кабміну у Верховній Раді, нардепом Василем Мокану.
«Друга половина червня — ми вже чекаємо підписання», — сказав Криклій, зазначивши, що такий термін озвучили в Єврокомісії.
«Це перший раз, коли вони самі озвучили конкретні дедлайни по підписанню і по кроках. Раніше було абстрактно… Доведеться просто почекати. Ручку вже підготували до підписання», — додав він.
Угода про спільний авіаційний простір з ЄС, відома також як угода про «відкрите небо», мала бути підписана 11 лютого. На початку лютого в офісі президента України заявили, що підписання зірвалося.
Цю угоду було парафовано ще в 2013 році, проте досі не було підписано через британсько-іспанську суперечку про приналежність Гібралтару.
Шанс на якнайшвидше підписання дав вихід Великобританії з ЄС, однак на жовтневому саміті Україна-ЄС Брюссель, посилаючись на незавершений процес «розлучення» з Британією, знову переніс це підписання.
Угода про спільний авіаційний простір має на меті зрівняти в деяких правах українські та європейські авіакомпанії, зняти монополію на окремі маршрути, встановлену двосторонніми договорами, полегшити відкриття нових маршрутів між українськими та європейськими містами і як наслідок — має знизити ціни на квитки.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас