Ідея Банк увійшов до рейтингу найнадійніших банків 2020 за версією видання Фокус — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ідея Банк увійшов до рейтингу найнадійніших банків 2020 за версією видання Фокус

Особисті фінанси
29
Ідея Банк увійшов до топ великих українських роздрібних банків за ступенем їх надійності за підсумками 2020 року за версією журналу Фокус.
У редакційному матеріалі наголошується, що коронакриза дуже вдарила по фінансовому сектору, але в цілому він впорався із викликами і знову готовий кредитувати економіку.
Видання зазначає, що до рейтинг увійшли 25 роздрібних українських банків. Підрахунок підсумкового балу відбувався на основі п’яти показників з ваговими коефіцієнтами: частка власного капіталу в залучених коштах, коефіцієнт мультиплікатора капіталу, частка власного капіталу в активах, частка депозитів в сумарних зобов’язаннях, репутація власників банку.
Були використані дані зі звітності банків на сайті НБУ.
У цьому дослідженні Фокус приділив особливу увагу роздрібним банкам. У рейтингу надійності беруть участь лише банки з чистими активами понад 5 млрд грн (на 1.01.2021) і портфелем депозитних вкладів фізосіб на початок січня 2021 року не менше 1,2 млрд грн.
У редакційному матеріалі наголошується, що на початку весни 2021 банківський сектор налаштований оптимістично. Великі та середні банки готуються боротися за свою частку у всіх сегментах ринку – від поточних рахунків населення і операцій по ним до інвестиційного кредитування бізнесу. Втім, ідеальним в плані стабільності фінансового сектора цей рік в банках не називають – позначається шлейф невизначеності коронакрізісного 2020 го.
За матеріалами:
Ідея Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас