Аграрний комітет Ради підтримав законопроект про упаковку харчових продуктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аграрний комітет Ради підтримав законопроект про упаковку харчових продуктів

Казна та Політика
418
Комітет з питань аграрної та земельної політики Верховної Ради на засіданні в середу підтримав законопроект, що визначає вимоги до упаковки харчових продуктів і матеріалів, що контактують з ними.
Згідно з повідомленням на сайті Ради, комітет рекомендував парламенту прийняти в першому читанні законопроект № 4568 «Про матеріали і предмети, що контактують з харчовими продуктами», підтриманий 20 нардепами з 23 присутніх на засіданні.
Документ, що імплементує в законодавство України низку актів ЄС, встановлює вимоги до маркування упаковки, визначає повноваження держорганів у сфері її виробництва, обороту і використання, а також вводить вимоги до переробки пластикових матеріалів.
Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, він встановлює вимоги до безпеки традиційних пакувальних матеріалів (папір, картон, фольга, плівка, скло, деревина, текстиль, пластик та ін.), посуду та кухонного начиння та матеріалів, з яких вони виготовлені (кераміка, метал, скло і т.д.), і що містяться в упаковці матеріалів (фарб, клеїв, лаків, силіконів, воску, смоли і т.д.).
Текст відповідного законопроекту № 4568 опубліковано на сайті Верховної Ради.
Як повідомлялося, в 4 січня нардепи внесли в Раду законопроект про упаковку харчових продуктів, серед авторів якого Євгенія Кравчук та Марина Мезенцева («Слуга народу»), Петро Юрчишин («За майбутнє»), Микола Кучер («Довіра»).
Згідно з пояснювальною запискою, документ націлений на мінімізацію ризиків заподіяння шкоди здоров’ю громадян від споживання харчових продуктів і приведення законодавства України у відповідність до законодавства ЄС в рамках Угоди про асоціацію.
Згідно з документом, за порушення вимог до виробництва, обігу та використання матеріалів і предметів, що контактують з харчовими продуктами, пропонується ввести штраф для юридичних осіб в розмірі 15 мінімальних зарплат, а для фізосіб — підприємців — 10 мінімальних зарплат.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас