Збільшився попит на «антикризові» позики в рамках програми «Доступні кредити 5-7-9%» — Мінекономіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Збільшився попит на «антикризові» позики в рамках програми «Доступні кредити 5-7-9%» — Мінекономіки

Кредит&Депозит
254
Банки за минулий тиждень видали 519 позик на загальну суму понад 1,4 млрд грн за програмою «Доступні кредити 5−7-9%», з них 749 млн грн позик — «антикризові» кредити для поповнення оборотних коштів.
Про це повідомив міністр економіки Ігор Петрашко.
«У нас черговий рекорд: за минулий тиждень було видано 519 кредитів на понад 1,4 млрд грн. Наразі найбільшим попитом користуються кредити на поповнення оборотних коштів в рамках антикризової програми», — цитує міністра пресслужба.
«Кількість поданих заявок з пакетом документів на такі кредити за тиждень виросло на 1,2 млрд грн, що становить 54% поданих за минулий тиждень заявок з пакетами документів», — додав Петрашко.
За його словами, це свідчить про пожвавлення економічної активності.
При цьому 450 млн грн позик в рамках програми «Доступні кредити» на минулому тижні підприємства отримали для рефінансування старих позик, а сума інвестиційних кредитів за вказаний період склала 180 млн грн, зазначено в повідомленні.
Від старту програми банки видали понад 10 тис. кредитів на 24 млрд грн, з яких 12,9 млрд грн — рефінансування раніше отриманих позик, 4,3 млрд грн — кредити на капітальні інвестиції і 6,7 млрд грн — антикризові кредити на поповнення оборотних коштів під 0%.
Кабмін збільшив максимальний обсяг допомоги-компенсації від держави для суб’єктів малого та середнього бізнесу, які отримали кредит в 2019 році – з 200 тис. до 400 тис. євро.
До речі, портал Finance.ua проаналізував кредитні пропозиції більшості українських банків. Найкращі ми відібрали в спеціальному сервісі.

Порівняти і підібрати кредит можна тут

За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас