Данилишин назвав ризик невиконання плану щодо видатків з бюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данилишин назвав ризик невиконання плану щодо видатків з бюджету

Казна та Політика
271
На виконання плану щодо видатків з держбюджету може опосередковано вплинути погіршення кон’юнктури міжнародних фінансових ринків разом з підвищенням облікової ставки Національного банку України.
Про це повідомляється з посиланням на особистий експертний коментар голови Ради НБУ Богдана Данилишина в Facebook.
“Погіршення кон’юнктури міжнародних фінансових ринків разом з підвищенням облікової ставки НБУ можуть посилити тиск на зростання вартості державних запозичень в Україні. Це, в свою чергу, буде обмежувати можливості уряду щодо виконання плану державних запозичень з метою фінансування в повному обсязі видаткової частини державного бюджету та підтримки національної економіки”, – повідомив Данилишин.
Він нагадав при цьому, що за результатами січня-лютого 2021 року обсяг державних запозичень склав всього 68,6% від запланованого, що стримувало витрати по загальному фонду державного бюджету, які були здійснені в обсязі 90,7% від розпису звітного періоду.
Що стосується міжнародних фінансових ринків, то Данилишин відзначив зниження вартості державних цінних паперів розвинених країн (насамперед, США), що призвело до зростання прибутковості за ними. За його словами, це створює ризик відтоку капіталу з ринків, що розвиваються, який вже був частково реалізований минулого тижня, коли вперше з жовтня 2020 року був зафіксований відтік капіталу з ринків, що розвиваються.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас