В які терміни ДПС реєструє ПРРО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В які терміни ДПС реєструє ПРРО

Особисті фінанси
186
Головне управління ДПС у Дніпропетровській області нагадує, що під час реєстрації кожному ПРРО фіскальним сервером ДПС автоматично формується та присвоюється фіскальний номер.
Що треба знати про фіскальний номер ПРРО:
  • він становить унікальний числовий порядковий номер реєстраційного запису в Реєстрі програмних реєстраторів розрахункових операцій, відповідно до алгоритму його формування;
  • фіскальний номер ПРРО не змінюється у разі перереєстрації ПРРО, внесенні змін у дані про ПРРО і зберігається за ПРРО до дати скасування його реєстрації.
Для реєстрації ПРРО складається відповідна реєстраційна заява, яка в електронній формі подається за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків до фіскального сервера засобами Електронного кабінету (портального рішення для користувачів або програмного інтерфейсу (API)) або засобами телекомунікацій.
Фіскальний сервер обробляє цю заяву і реєструє ПРРО або формує відмову в реєстрації. Про результати обробки заяви, суб’єкт господарювання отримає інформацію в електронному кабінеті або засобами телекомунікацій:
  • у день отримання реєстраційної заяви, якщо вона надійшла не пізніше 16 год. 00 хв. робочого (операційного дня);
  • не пізніше наступного робочого дня, якщо вона надійшла після 16 год. 00 хв. робочого (операційного дня).
Така інформація направляється у вигляді першої квитанції або першої та другої квитанцій.

Довідка Finance.ua:

  • З 1 серпня 2020 року впроваджено застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій. Бізнес може встановити програмний РРО на смартфон, планшет чи комп’ютер і використовувати такий пристрій як касовий апарат.
  • Суб’єкт господарювання, який має намір зареєструвати програмний реєстратор розрахункових операцій (ПРРО), повинен перебувати на обліку в контролюючому органі. Більше порад щодо реєстрації ПРРО від податківців – за посиланням.
  • У Державній податковій службі також назали популярні причини відмови в реєстрації ПРРО.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас