«Укренерго» побудує під Києвом підстанцію за $32 мільйони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Укренерго» побудує під Києвом підстанцію за $32 мільйони

Фондовий ринок
659
«Укренерго» розпочало будівництво підстанції (ПС) 330 кВ «Західна» із заходами ЛЕП 330 кВ поблизу села Гореничі в Київській області.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.
Нова підстанція забезпечить на першому етапі передачу 400 МВА додаткової потужності в західну частину Києва і Київської області, підвищить надійність та якість електропостачання споживачів цих районів з урахуванням підвищення електроспоживання, що пов’язано з інтенсивним будівництвом нових житлових масивів і котеджних містечок.
Технологія будівництва має забезпечити міцність і надійність усіх споруд, а також мінімізує вплив на навколишнє середовище. Проект було розроблено ТОВ «Проенерджі».
«Зараз на майданчику проводяться випробування залізобетонних паль, а на корейському заводі Hyosung Heavy Industries вже почалися заводські випробування елегазового комплектного розподільчого пристрою (КРПЕ) 330 кВ. Очікуване завершення будівництва — жовтень 2022», — повідомляється з посиланням на керівника проекту Марію Сидорко.
Проект передбачає встановлення двох автотрансформаторів (АТ) по 200 МВА з перспективою встановлення третього АТ, спорудження елегазових комплектних розподільних пристроїв (КРПЕ) 330 і 110 кВ і повну автоматизацію підстанції. Застосування КРПЕ має значно зменшити обсяг витрат на обслуговування в порівнянні з відкритими розподільними пристроями (ВРП), а завдяки компактності КРПЕ площа підстанції складе 1,5 га на відміну від традиційних ВРП, при будівництві яких площа ПС склала б близько 9−12 га.
Підстанція 330 кВ «Західна» буде приєднана до магістральної електромережі заходами ліній 330 кВ Київська — Північна і Київська — Новокиївська. У перспективі від ПС 330 кВ «Західна» також буде побудовано кабельну лінію 330 кВ на ПС 330 «Нивки».
Вартість будівництва — близько 32 млн доларів.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас