Шмигаль впевнений, що зростання держборгу України є «природним» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шмигаль впевнений, що зростання держборгу України є «природним»

Казна та Політика
185
Зростання державного боргу є природним і знаходиться в допустимих параметрах, узгоджених міністерствами та міжнародними партнерами України.
Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час Години запитань до уряду в парламенті.
«Станом на початок минулого року сума держборгу офіційно була близько 85 мільярдів доларів. Станом на кінець січня сума держборгу — 90 мільярдів доларів в еквіваленті. Повністю всі параметри бюджету, дефіциту держбюджету, позик, які планувалося взяти в минулому році, були дотримані, відповідно, це є природним зростанням суми держборгу. Він перебуває в параметрах і в межах допустимих, узгоджених усіма міністерствами і нашими міжнародними партнерами», — сказав Шмигаль.
За його словами, такий розмір держборгу також є прийнятним для міжнародних інвесторів і не виходить за межі сум, які неприпустимі або ускладнюють обслуговування боргу.
Присутній в парламенті міністр фінансів України Сергій Марченко додав, що фактичний дефіцит бюджету в 2020 році був меншим від запланованого, що дозволило заощадити на позиках.
«Хочу тільки додати, що у нас плановий дефіцит бюджету минулого року був 7,5%, фактичний дефіцит, який склався, — 5,3%, тобто у нас була можливість заощадити і не позичати понад міру минулого року», — сказав Марченко.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас