Продаж ліцензій на 5G можуть розпочати в грудні цього року, - Мінціфри — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Продаж ліцензій на 5G можуть розпочати в грудні цього року, - Мінціфри

Казна та Політика
163
У Міністерстві цифрової трансформації сподіваються почати продаж ліцензій на 5G в грудні цього року
Про це віцепрем’єр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров сказав в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна».
«Якщо нам вже в грудні цього року вдасться почати продаж ліцензій на 5G, буде чудово. Головна мета нинішнього тендеру — дати можливість бізнесу тестувати технології. Це автоматизація виробництва спеціальним обладнанням, можливості використовувати автономні комбайни для збирання врожаю, створювати продукти доповненої реальності та інше» , — сказав Федоров.
За його словами, Європейський Союз планує покрити всю територію 5G до 2025 року. Водночас уряд України у ліцензійних вимогах до операторів розглядає вимоги до покриття п’яти найбільших міст України протягом чотирьох років.
«Адже зрозуміло, що зараз в країні не є так багато телефонів, що підтримують технологію 5G. Але вже в цьому році в Україні з’являться тестові центри 5G. Це теж важливо, оскільки ця технологія в першу чергу цікава не користувачам, а бізнесу. Вона дозволяє підвищити ефективність робочого процесу і оптимізувати витрати», — зазначив міністр.
Тому, за його словами, міністерство зараз працює над тим, щоб дати можливість протестувати технологію, щоб бізнес почав користуватися нею і створювати програмне забезпечення з її використанням.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас