У Мінекономіки обговорюють створення Фонду фондів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінекономіки обговорюють створення Фонду фондів

Казна та Політика
205
Мінекономіки збирає робочу групу з міжнародними фінансовими організаціями (МФО) для обговорення створення Фонду фондів.
Про це заявила глава Офісу національного інвестиційного ради при президенті Ольга Магалецька в інтерв’ю Інтерфакс-Україна.
«Ця ідея дуже добре сприймається усіма, приблизно, 15-ма інвестиційними фондами (в Україні), які ще живі, мають кошти від інших інвесторів та інвестують. Вони дуже раді, що про цю ініціативу знову почали говорити», — сказала Магалецька.
Ідея полягає в тому, що держава дає від 10% до 20% бюджетування для цього фонду, решта — вже МФО. У Європі в цій ролі виступає група European Investment Bank або його фонд EIF, які фінансують подібні фонди в різних країнах: у Німеччині, Болгарії, Австрії.
«Далі інвестиції від цього Фонду фондів йдуть по інших фондах, які, своєю чергою, інвестують у компанії і проекти — це більше венчурні інвестиції, орієнтовані на сектори hi-tech або IT», — додала глава Офісу.
Магалецька зазначила, що цю ідею вже обговорювали в Україні близько трьох років тому разом з концепцією Фонду стартапів. Проте останній був створений, а тему Фонду фондів відклали в сторону.
За її словами, створення Фонду фондів вкрай необхідно, тому що наявність державного фінансування додає ваги і позитивно впливає на рішення інвесторів з-за кордону, до яких йдуть за грошима інвестиційні та венчурні фонди, які існують в Україні. Може йтися про внесок держави в розмірі близько 250 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас