В Україні обновили карантинні зони: дві області потрапили до «червоної» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні обновили карантинні зони: дві області потрапили до «червоної»

Казна та Політика
1049
В Україні обновили список областей епідемічних зон з урахуванням поширення коронавірусу. Так, в «червоній» зоні опинилися вже дві області, а до «помаранчевої» віднесли вісім областей.
Про це йдеться на сайті МОЗ.
Згідно з інформацією, до «червоної» зони, до якої вже входить Івано-Франківська, область додали Чернівецьку. У цих регіонах перевищені показники госпіталізацій.
Зокрема, як повідомляється на сайті Чернівецької обласної держадміністрації, на Буковині посилюють карантинні обмеження через погіршення ситуації з COVID-19. З 27 лютого до 9 березня включно в області забороняють роботу:
  • закладів громадського харчування, ресторанів, барів, крім адресної доставки;
  • навчальних закладів, крім закладів дошкільної та спеціальної освіти;
  • розважальних центрів, зон відпочинку в ТЦ;
  • не дозволяється проводити масові заходи.
Таке рішення прийняли сьогодні, 26 лютого, під час засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.
«Сьогодні в області зафіксували рекордну кількість нових випадків захворювання на коронавірус — 638. Маємо посилити карантинні обмеження, щоб призупинити стрімке поширення COVID-19», — сказав перший заступник голови Чернівецької обласної держадміністрації Богдан Ковалюк.
До «помаранчевої» зони потрапили Вінницька, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Запорізька, Київська, Луганська та Тернопільська області.
До «жовтої» зони віднесли місто Київ, Волинську, Дніпропетровську, Кіровоградську, Львівську, Миколаївську, Одеську, Полтавську, Рівненську, Сумську, Харківську, Херсонську, Хмельницьку, Черкаську і Чернігівську області.
«Зелених» зон в Україні поки немає.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас