Міжбанк: чи будуть курсові сюрпризи в кінці лютого — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: чи будуть курсові сюрпризи в кінці лютого

Валюта
542
П’ятниця на валютному ринку буде досить цікавим днем ​​і пройде в два етапи. У першій половині дня банки будуть закривати клієнтські заявки і проведуть основні обсяги таких операцій, а ось після обіду — міжбанк швидко спорожніє і на ньому залишаться тільки самі фінустанови і спекулянти.
Ключовим мотиватором сьогоднішнього дня буде завершення звітного періоду. Компанії будуть поспішати закрити свої операції по лютому і саме це спровокує підвищену активність до обіду на торгах.
Після 14 години клієнтських операцій вже не буде, а в основному пройдуть угоди самих банків по валютній позиції і частково операції спекулянтів. Банкам треба фіксувати результат з торгівлі валютою за місяць і виконувати нормативи Нацбанку на перше число, а спекулянти будуть не проти на цьому ще й заробити. Після 16 години міжбанк вже впаде в сонний стан з проведенням одиничних угод і спрацює ефект завершення робочого тижня.
Фактор надходження коштів експортерам від Держказначейства у вигляді відшкодувань ПДВ вже не особливо вплине сьогодні на курсовий тренд на міжбанку, позаяк ці ресурси зазвичай приходять в другій половині дня і учасники ринку просто не встигнуть їх активно використовувати в останній робочий день місяця.
Цієї п’ятниці обсяг торгів буде в межах до $ 140−170 млн при здійсненні до 700 угод за рахунок дрібних операцій клієнтів перед майбутньою звітною датою. Особливих сюрпризів по курсу ми сьогодні не очікуємо, тому що банки і клієнти будуть поглинені операціями, пов’язаними із закінченням місяця. Банки-спекулянти не зможуть вже дуже активно розгойдувати курс і обмежаться роботою «в дві сторони» на невеликі суми, бо у них просто теж не буде на це особливо ні часу, ні кінцевих контрагентів, готових переплачувати за валюту перед 1-м числом.
Котирування міжбанку, за нашими прогнозами, 26 лютого будуть у межах: долар — коридор 27,80−28,03 грн, євро — коридор 33,70−34,05 грн.
Курс долара на Міжбанку — графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США — 27,89 / 27,90
євро — 34,13 / 34,15
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас