Мінцифри планує впровадити принцип «єдиного вікна» в центрах надання адміністративних послуг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінцифри планує впровадити принцип «єдиного вікна» в центрах надання адміністративних послуг

Казна та Політика
167
Міністерство цифрової трансформації має намір впровадити принцип «єдиного вікна» в центрах надання адміністративних послуг до 2023 року.
Про це сказав міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.
«У нас є дві ключові цілі, які ми плануємо втілити до 2023 року. Перше — це зробити послуги максимально близькими і доступними. Ми хочемо, щоб найближчий центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) знаходився в межах 14 км. Так ми зможемо забезпечити 9,5 млн українців державними сервісами в сучасних ЦНАП. По-друге, ми хочемо впровадити принцип „єдиного вікна“, щоб всі без винятку Адмінпослуги були доступні в ЦНАП», — сказав Федоров.
Він додав, що також одна з основних цілей Мінцифри — перевести 100% публічних послуг в онлайн до 2024 року, щоб кожен мав до них рівний доступ.
Федоров зазначив, що сьогодні ЦНАП — це ключове місце, де люди отримують публічні послуги, тому Мінцифри ввело систему онлайн-моніторингу якості сервісів і онлайн-портал «Гід по державних послугах», де кожен може прочитати інформацію про кожну послугу.
Крім того, за словами Федорова, Мінцифри планує підвищити кваліфікацію працівників ЦНАП і активно працює, щоб у кожного співробітника був доступ до якісного освітнього контенту, незалежно від того, де розташований ЦНАП: в місті-мільйоннику або маленькій територіальній громаді з населенням до 10 тис. осіб.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас