Україна прагне відмовитися від вугілля до 2050 року - Міненерго — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна прагне відмовитися від вугілля до 2050 року - Міненерго

Енергетика
223
Україна прагне відмовитися від використання вугілля, щоб до 2050 року стати кліматично нейтральною.
Як повідомила пресслужба Міністерства енергетики в Facebook, про це заявив заступник міністра з питань євроінтеграції Ярослав Демченков під час засідання Комітету з енергетики та клімату Енергетичного Співтовариства.
За його словами, комітет працює над дорожньою картою з декарбонізації та фокусується на трьох основних цілях: енергоефективність, розвиток відновлюваних джерел енергії та зменшення викидів парникових газів.
Важливість цих напрямків обумовлена тим, що саме на енергетичний сектор припадає понад 2/3 шкідливих викидів і парникових газів.
За інформацією пресслужби, вже підготовлено перший проєкт Інтегрованого плану клімату та енергетики до 2030 року. Також буде переглянута Енергетична стратегія України до 2035 року з урахуванням кліматичних викликів. Нова стратегія відповідатиме «Європейському зеленому курсу».
У Міненерго зазначили, що Україна розглядає можливість вступу до Безвугільного альянсу.
«Розглядаємо два сценарії припинення використання вугілля: базовий передбачає відмову від вугілля в енергетиці до 2070 року, а оптимістичний — до 2040 року. Ідеально це зробити до 2050 року. Саме цей рік є роком кліматичної нейтральності Європейського континенту», — сказано в повідомленні.
У міністерстві вважають, що відмова від вугілля є важливою частиною безвуглецевої стратегії України, але вона вимагає інклюзивної та справедливої трансформації вугільних регіонів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас