Парцхаладзе назвав найгострішу проблему для будівельної галузі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парцхаладзе назвав найгострішу проблему для будівельної галузі

Казна та Політика
790
За словами президента КБУ Лева Парцхаладзе, сьогодні найгострішою проблемою для будівельної галузі є корупція в системі держархбудконтролю.
Про це йшлося на засіданні Ради директорів КБУ, повідомляє Finance.ua.
«Лише після того, коли ми спільно вирішимо це питання — зросте довіра споживача до будівельної галузі, поліпшиться загалом комфорт для громадян та інвестиційний клімат у країні», — наголосив Президент КБУ.
Своїм баченням стосовно реалізації містобудівної реформи, про зроблені та майбутні кроки міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов поділився з членами Конфедерації будівельників України.
«Моя особиста мета, як міністра, створити сприятливі умови, що дозволить в найближчі роки подвоїти розмір залучених інвестицій в галузі будівництва. Держава має стимулювати розвиток бізнесу, допомагати йому, а не чинити перепони. Ринок має бути прозорим, а контроль зрозумілим, — наголосив Олексій Чернишов. — Показник успіху реформи — це розмір, капітал, який ми таким чином зможемо залучити в цю галузь. На жаль, станом на сьогодні в житлове будівництво інвестицій практично нема. Ніхто не хоче заходити на ринок з непрозорими та незрозумілими умовами роботи».
Голова держкомпанії «Укрфінжитло» Василь Шкураков розповів про нові механізми іпотечного кредитування.
«Основним індикатором розвитку будівельної галузі в житловому ринку є рівень іпотечних кредитів по відношенню до ВВП. На жаль, в Україні цей показник дуже низький. Це свідчить про те, що галузь житла має значні передумови до розвитку, потреба шалена. Сьогодні іпотека не дозволяє залучити фінанси і направити їх в розвиток житлової галузі. Місія компанії – знайти плече між державою, забудовниками та громадянами», — зазначив він.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше Парцхаладзе заявляв про зручні умови іпотечного кредитування, які дозволять збільшити обсяги будівництва.
  • Фонд розвитку підприємництва здійснює компенсацію до 7% річних за іпотечними кредитами, які надаються позичальникам на придбання житла, маючи на меті здешевлення їх вартості. Компенсацію відсотків Фонд надає позичальникам, які отримали іпотеку в гривні в уповноваженому банку.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас