Мінрегіон планує ввести персональну відповідальність у будівельній діяльності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінрегіон планує ввести персональну відповідальність у будівельній діяльності

Нерухомість
432
Міністерство розвитку громад та територій в рамках реформи містобудування планує ввести персональну відповідальність архітекторів, представників технічного нагляду, інженерів та держслужбовців, на всіх етапах будівельної діяльності.
Про це заявив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, повідомляє пресслужба Мінрегіону.
За словами Чернишова, реформа передбачає не лише лібералізацію ринку та запровадження декларативного принципу отримання дозвільно-реєстраційних документів, але й введення персональної відповідальності на всіх етапах від надання вихідних даних для розробки проекту і до введення будівлі в експлуатацію. Мова йде про архітекторів, представників технічного нагляду, інженерів і також держслужбовців.
Крім цього, Мінрегіон розробив концепцію законопроєкту про внесення змін до деяких Законів України щодо подальшого реформування системи органів державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду, ухвалення якого стане завершенням реформи в сфері містобудівної діяльності та дозволить остаточно ліквідувати Державну архітектурно-будівельну інспекцію (ДАБІ).
«Ця концепція вже погоджена з робочою групою, що діє при Мінрегіоні, і зараз розробляється відповідний проєкт закону, який буде зареєстровано в парламенті впродовж кількох тижнів», — розповів міністр.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас