McDonald's планує запустити сортування відходів у всіх ресторанах мережі в Україні до кінця 2021 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

McDonald's планує запустити сортування відходів у всіх ресторанах мережі в Україні до кінця 2021 року

Фондовий ринок
212
Підприємство з іноземними інвестиціями (ПІІ) «МакДональдз Юкрейн Лтд.» (Київ), що розвиває в Україні американську мережу ресторанів швидкого харчування McDonald’s, планує розширити пілотну програму сортування відходів у залах ресторанів на всю мережу в Україні до кінця 2021 року.
Як повідомляється в прес-релізі компанії, пілотну програму було запущено у вересні 2020 року в 16 ресторанах у Києві, Львові, Дніпрі, Харкові та Київській області. У залах ресторанів були встановлені спеціальні сортувальні станції для розділення відходів за типами. Відсортовані відходи відправлялися на вторинну переробку сировини.
За даними компанії, за чотири місяці пілотної програми були відсортовані і передані на переробку понад 80 тонн упаковки. В цілому до програми приєдналося понад 2,6 млн українців.
Крім того, раніше в вересні-2020 компанія замінила пластикові контейнери для салатів на паперову упаковку, в червні – замінила пластикові стаканчики для холодних напоїв на целюлозні склянки, що піддаються переробці в Україні, нагадує прес-служба.
«До 2025 року McDonald’s глобально планує повністю перейти на виробництво всіх пакувальних матеріалів з відновлюваної сертифікованої сировини, а також сировини, яку можна використовувати повторно. Так, поліетилен і пластик можуть піти на виготовлення пакетів для сміття, друге життя отримають після переробки і інші відходи», — повідомили в прес-службі.
Перший заклад McDonald’s в Україні було відкрито 24 травня 1997 року Києві. На сьогодні мережа ресторанів McDonald’s в Україні налічує 96 ресторанів у 20 містах.
Розвитком мережі займається ПІІ «МакДональдз Юкрейн Лтд.» Згідно з даними Єдиного держреєстру юросіб та фізосіб-підприємців, учасником ПІІ є MCD Europe Limited (100%, Лондон, Великобританія). Статутний капітал ПІІ «МакДональдз Юкрейн Лтд.» на лютий-2021 становить 901,801 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас