Nissan відмовилася виробляти електромобілі під брендом Apple — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nissan відмовилася виробляти електромобілі під брендом Apple

Фондовий ринок
542
Американська Apple Inc. зверталася до японської Nissan Motor з приводу співпраці у виробництві електромобілів, проте переговори були припинені, повідомляє Financial Times з посиланням на джерела.
Обговорення були короткими і не дійшли до вищого керівництва, оскільки американська компанія хотіла, щоб Nissan випускала електромобілі під брендом Apple, що знизило б роль автовиробника до постачальника устаткування, сказало одне джерело FT.
Багато автовиробників побоюються перспектив перетворення на «Foxconn автомобільної промисловості». Тайванська Hon Hai Precision Industry Co. (Foxconn Technology) займається складанням смартфонів iPhone для Apple.
Головний операційний директор Nissan Ашвані Гупта заявив, що компанія не веде переговорів з Apple.
«Ми жодним чином не змінимо наш спосіб виробництва автомобілів», — сказав Гупта в інтерв’ю FT, підкресливши, що компанія завжди буде проектувати і виробляти автомобілі як Nissan.
Він зазначив, що Nissan відкрита для розгляду партнерства з технологічними компаніями, щоб адаптуватися до переходу на автомобілі з доступом в інтернет і самокеруванням.
«Ми можемо створити партнерство, але адаптуючи їхні послуги до наших продуктів, а не навпаки», — додав Гупта.
Минулого тижня головний виконавчий директор Nissan Макото Учіда, відповідаючи на питання про те, чи надходила компанії пропозиція щодо співпраці з Apple, заявив про готовність працювати з технологічними групами.
Аналітики вважають, що Nissan, яка співпрацює з Renault і Mitsubishi Motors, була б підходящим партнером для Apple. Японська компанія є піонером у виробництві електромобілів після випуску Leaf в 2010 році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас