Суд дозволив Ахметову не повертати сотні мільйонів боргу перед Укренерго — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд дозволив Ахметову не повертати сотні мільйонів боргу перед Укренерго

Фондовий ринок
1066
Верховний суд постановою від 4 лютого не задовольнив касаційну скаргу «Укренерго» і залишив без змін рішення судів попередніх інстанцій. Тоді держкомпанії також відмовили в задоволенні позову проти «ДТЕК Західенерго» про стягнення 425,8 млн грн заборгованості, повідомляє Finbalance.
Як наполягало «Укренерго», підставою для позову послужило неналежне виконання енергетичною компанією умов договору від 4 жовтня 2019-го. Йдеться про оплату за надані послуги передачі електроенергії.
Зі свого боку, в «ДТЕК Західенерго» зазначали, що розрахувалися за послуги, але тільки за ті, які використовували для власних потреб. Також відповідач наголошував, що держкомпанія не мала права об’єднувати обсяги експорту електроенергії з обсягами послуги. Таке включення не передбачено договором.
Крім того, суд зазначив, що постанова НКРЕКП про обов’язок оплати послуг передачі при експорті не могла застосовуватися. Тому що спочатку її було призупинено, а потім визнано недійсною в рамках адміністративного провадження, ініційованого «ДТЕК Західенерго».
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас