Умовою отримання $30 млн позики СБ є вакцинація 10 млн українців — Мінфін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Умовою отримання $30 млн позики СБ є вакцинація 10 млн українців — Мінфін

Особисті фінанси
453
Однією з умов отримання позики Світового банку (СБ) в $ 30 млн в рамках проекту «Екстрене реагування на COVID-19 і вакцинація в Україні» є вакцинація 10 млн українців з групи ризику, повідомило Міністерство фінансів.
«Мова йде про те, що показником виконання буде певний відсоток осіб групи ризику, які отримали вакцинацію від COVID-19 відповідною кількістю доз», — повідомляється на сайті Мінфіну у вівторок за підсумками спільної наради міністерства з СБ і Міністерством охорони здоров’я.
Таким чином, при проведенні вакцинації 10 млн осіб з групи ризику, Україна зможе отримати компенсацію в розмірі $ 30 млн, загальна сума кредиту обговорюється на рівні $ 90 млн.
«Мінфін підтримує ініціативи СБ щодо реалізації спільного з Міністерством охорони здоров’я проекту „Екстрене реагування на COVID-19 і вакцинація в Україні“. Але треба розуміти, що це кредитні кошти, а тому їх розпорядження повинно бути обґрунтованим і раціональним. Також ми повинні максимально виконати всі зобов’язання, щоб поліпшити інвестиційний мікроклімат в Україні», — цитує прес-служба міністерства заступника міністра фінансів Романа Єрмоличева.
Як повідомлялося, за попередніми домовленостями, СБ планує надати Україні позику в розмірі $ 90 млн на підтримку заходів з протидії COVID-19, а саме на забезпечення вакцин і тестування від COVID- 19. При цьому для СБ пріоритетом є належний облік вакцин, закуплених країною в рамках цієї позики.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас