КМДА і «Київводоканал» хочуть взяти у Франції кредит на 35 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КМДА і «Київводоканал» хочуть взяти у Франції кредит на 35 млн євро

Казна та Політика
266
«Київводоканал» має намір залучити кредит уряду Франції на суму 35 млн євро на 40 років з можливістю збільшення суми на 15−20 млн.
Кошти планується отримати в рамках програми «Французькі пільгові казначейські кредити». Рішення про виділення кредиту може бути прийнято в березні-2021.
Кредитні кошти планується спрямувати на реконструкцію двох водоводів Деснянської водопровідної насосної станції, впровадження технології попередження гідроударів на Дніпровській і Деснянській станціях і очищення промивних вод на останній з них.
За даними КМДА, орієнтовна вартість проектів становить 50 млн євро.
«Це не тільки економічно вигідні проекти. Тут забезпечена екологічна складова. У цьому мета міської адміністрації і уряду Франції повністю збігається. З боку КМДА ми зробимо все, щоб сприяти успішній співпраці», — сказав заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олександр Харченко.
Позитивне рішення про надання пільгового кредиту французькою стороною було оголошено 26 листопада 2020 року на засіданні Міжурядової українсько-французької комісії з економічного співробітництва.
В рамках цієї програми 8−9 лютого відбувся візит французької делегації в «Київводоканал». Головна мета зустрічі – оцінка проектів і доцільності їх реалізації незалежним технічним експертом Олів’є Фостіном. Делегація також зустрілася з представниками органів місцевої влади і регулятора (НКРЕКП).
На 18 березня у Франції заплановано засідання Міжвідомчої комісії з питань фінансування, на якому може бути прийнято рішення про надання пільгового кредиту казначейства Франції для реалізації київських проектів.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас