Українці зможуть використовувати цифрові паспорти нарівні з паперовими — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці зможуть використовувати цифрові паспорти нарівні з паперовими

Особисті фінанси
1005
Верховна Рада в першому читанні ухвалила законопроєкт, яким дозволяється використання цифрових паспортів нарівні з паперовими. ID- картками сьогодні можуть користуватися приблизно 5 млн українців, а закордонним паспортом у смартфоні — до 16 млн.
Про це повідомляє пресслужба Мінцифри.
«Мінцифра будує цифрову державу, яка перетворює державу на зручний сервіс для людей. Україна — одна з перших країн у світі, яка у квітні минулого року запустила цифрові паспорти у мобільному застосунку Дія», — ідеться в повідомленні.
Як зазначається, українці зможуть використовувати цифрові паспорти нарівні з паперовими.
«Варіантів не прийняти Дію більше не буде», — зазначив віцепрем’єр-міністр України — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.
До цього користування паспортами в Дії регулювалося Постановою Кабінету Міністрів. Прийняття цього законопроєкту підвищує статус використання е-паспортів на юридичному рівні.
«Законопроєкт № 4355 відображає результати експериментального проєкту щодо використання цифрових паспортів у мобільному застосунку Дія. Прийняття законопроєкту — це перший крок до запровадження безпаперового режиму в Україні, адже паспорт є основним документом під час отримання послуг. Використання е-паспортів значно спростить життя громадянам та дасть старт масштабній цифровізації бізнесу та держави», — відзначив голова Комітету цифрової трансформації Михайло Крячко.
Де можна буде пред’являти цифрові паспорти:
  • на території України для посвідчення особи та підтвердження громадянства, крім випадків перетинання державного кордону, в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас