Протидія рейдерству: для заявників розроблять онлайн-інструмент для подачі скарги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Протидія рейдерству: для заявників розроблять онлайн-інструмент для подачі скарги

Казна та Політика
139
Міністр юстиції Денис Малюська розповів, як в Україні боротимуться із рейдерами у 2021 році.
Про це він зазначив в ефірі Українського радіо.
«Ми хочемо у 2021-му році максимально усі гарантії забезпечення права власності перевести у режим програмного забезпечення», – говорить міністр.
Зараз, за його словами, системного рейдерства немає, але трапляються поодинокі історії, де хтось із якихось особистих, політичних, бізнесових міркувань хоче вкрасти якийсь об’єкт.
«Як правило, це корпоративні конфлікти, які мають тривалу історію, вона дуже складна. Остання така – це «Ринок Столичний», там і мітингували під нами, і в медіа нас намагалися знищити інформаційно, але нам вдалося відстояти стабільність реєстру, попри те, що він був атакований у дусі 90-х», — розповів міністр.
В електронному офісі протидії рейдерству буде побудована максимально цифрова взаємодія із заявниками, каже міністр.
«Тобто, якщо зараз, щоб дізнатися статус скарги, коли вона буде розглядатися, коли отримає рішення, треба телефонувати на гарячу лінію, а мова йде про тисячі людей, це буде онлайн інструмент, коли буде зрозуміло дату, час, статус розгляду скарги. Коли можна буде отримати рішення», – уточнив Малюська.
Також Мін’юст планує побудувати на базі реєстру з нерухомості набір можливостей для кожного власника нерухомості, щоб окремі гарантії безпеки він міг модерувати сам.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас