Рада змінила вимоги до розкриття статутних капіталів компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада змінила вимоги до розкриття статутних капіталів компаній

Казна та Політика
396
Верховна Рада змінила вимоги до змісту статутів товариств з обмеженою та додатковою відповідальністю.
За відповідний законопроєкт №3497 у другому читанні та цілому проголосували 318 депутатів.
Схвалений закон усуває існуючу колізію між законом «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю» і Господарським кодексом.
Зокрема, в Кодексі міститься вимога щодо зазначення в установчих документах ТОВ частки учасників товариств у його статутному капіталі, але у законі такої норми немає.
Законопроєкт виключає з Господарського кодексу положення про визначення в установчих документах ТОВ розміру часток учасників у статутних капіталах.
Таким чином перелік відомостей, що повинні міститись у статуті товариства з обмеженою відповідальністю та з додатковою відповідальністю, визначає виключно закон «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю».
Статут товариства з обмеженою відповідальністю та товариства з додатковою відповідальністю може також містити інші відомості, що не суперечать цьому Кодексу.
В Україні планують розкривати інформацію про розмір зарплат в державних компаніях. Йдеться про компанії та підприємства, в статутному капіталі яких понад 50% акцій (часток, паїв) прямо або опосередковано належать державі і/або територіальній громаді.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас