Мінцифри визначило стратегічні кроки розвитку цифрової економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінцифри визначило стратегічні кроки розвитку цифрової економіки

Казна та Політика
247
Мінцифри визначило стратегічні кроки і сформувало 16 пакетних пропозицій розвитку цифрової економіки в Україні – загалом це 61 цифровий проєкт.
Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації.
Зазначається, що серед основних стратегічних напрямків розвитку цифрової економіки — розвиток цифрової інфраструктури, цифрових навичок, сектору інформаційно-комунікаційних технологій, цифровізація сфер життя та секторів економіки.
«Цифровізація важлива для економіки України, адже дозволить збільшити кількість нових робочих місць і досягти мінімум 4% додаткового зростання ВВП на рік. Відкриття нових сегментів і галузей прискорить розвиток промисловості і бізнесу. Для українців цифровізація означає повний доступ до цифрової інфраструктури та якісних державних і соціальних послуг», — зазначив віцепрем’єр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.
Зараз Мінцифри працює над систематизацією всіх цифрових проєктів відомства в межах однієї системи моніторингу проєктів. Інформація про цифрові проєкти та їх статус буде у відкритому доступі на публічному дашборді.
Національна економічна стратегія-2030 розробляється робочою групою Кабінету Міністрів на платформі Центру економічного відновлення. Обговорення проєкту Національної економічної стратегії-2030 розпочалося 22 січня і триватиме до 10 лютого.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас