Міжбанк: валютний ринок буде заручником дій великих клієнтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: валютний ринок буде заручником дій великих клієнтів

Валюта
691
У середу на валютному ринку буде досить цікаво.
З одного боку — попереду розрахунки інвесторів на суму майже 5,3 млрд гривень за результатами вчорашнього аукціону Мінфіну України з розміщення ОВДП. Навіть з урахуванням того, що сьогодні тому ж Мінфіну належить виплатити відсотки за 7 випусками облігацій — загальне сальдо розрахунків буде позитивним для бюджету. У поєднанні з тим, що, за нашими даними, великі експортери вже майже витратили всю гривню січневих відшкодувань ПДВ — попит на гривню зросте, і це підстрахує нацвалюту на міжбанку.
З іншого боку, починається період купівлі валюти «дочками» іноземних компаній під репатріацію дивідендів, що традиційно збільшує активність спекулянтів на міжбанку і гру «на підвищення». Не проти такого розвитку подій і великі експортери, яким зайва гривня від продажу валютної виручки ніколи не завадить. Активізуються і покупці енергоносіїв. Ціни на нафтопродукти і газ на світових ринках поступово зростають, і клієнти цього сегмента ринку воліють активно закуповувати зараз подібну продукцію, щоб потім не переплачувати. З урахуванням опалювального сезону і погіршення погоди в Україні – це гарантує імпортерам енергоносіїв хороший збут їхньої продукції, і вони поспішають заробити. Крім цього, зниження курсу міжбанку останніх днів змушує активізуватися і тих покупців, хто вичікував мінімального рівня котирувань і до цього не поспішав з купівлею валюти. Тепер їх час настав, і це також додасть попиту на валюту найближчим часом.
Завдяки розрахункам з ОВДП, збільшенню активності «дочок» іноземних компаній та імпортерів енергоносіїв — за прогнозами сьогодні статистика торгів збільшиться до $ 200−220 млн при укладенні до 600 угод. За рахунок поступового зростання попиту на валюту ми не очікуємо істотного зниження котирувань в найближчі дні нижче рівня в 28 гривень. Як і вчора — в середу валютний ринок залишиться заручником дій і курсових завдань великих клієнтів.
Котирування міжбанку, за прогнозами, 3 лютого будуть в межах: долар — коридор 28,00 — 28,20 грн, євро — коридор 33,60 — 33,90 грн.
Курс долара на міжбанку — графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США — 28,02 / 28,04
Євро — 33,72 / 33,75
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас