Регулятор відкрив справу проти Dragon Capital через збори акціонерів «Мотор Січі». У компанії відреагували — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Регулятор відкрив справу проти Dragon Capital через збори акціонерів «Мотор Січі». У компанії відреагували

Фондовий ринок
666
Нацкомісія з цінних паперів відкрила справу проти депозитарної установи СП ТОВ «Драгон Капітал» за порушення вимог щодо провадження депозитарної діяльності в частині інформаційного та організаційного забезпечення проведення загальних зборів ПАТ «Мотор Січ». В Dragon Capital відкинули звинувачення.
Про відкриття справи Нацкомісія з цінних паперів повідомила на офіційному сайті.
«Стосовно депозитарної установи ТОВ «Драгон Капітал» Комісією відкрито справу за порушення вимог «Положення про здійснення депозитарної діяльності» (від 23.04.2013р. No735). Зокрема, в частині здійснення інформаційного та організаційного забезпечення проведення неправомірних загальних зборів ПАТ «Мотор Січ».
А також за порушення вимог статті 35 Закону України «Про акціонерні товариства» щодо порядку інформування акціонерів про проведення загальних зборів акціонерів зазначеної компанії", — йдеться в повідомленні.
У прес-службі Dragon Capital заявили, що депозитарна установа СП ТОВ «Драгон Капітал» не порушувала вимог законодавства.
У заяві йдеться, що установа «діяла виключно з метою забезпечення поінформованості своїх депонентів, які є акціонерами зазначеного товариства, про процеси, що відбуваються навколо нього».
«Ми надали НКЦПФР пояснення з приводу наших дій і сподіваємося на об’єктивний розгляд справи, в тому числі з урахуванням ситуації, в якій зараз знаходяться учасники ринку, які здійснюють депозитарний облік прав на акції ПАТ «МОТОР СІЧ», — додали в Dragon Capital.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас