Зеленський підписав указ про забезпечення громадян якісними та безпечними соцпослугами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський підписав указ про забезпечення громадян якісними та безпечними соцпослугами

Казна та Політика
609
Президент України Володимир Зеленський підписав указ про забезпечення громадян якісними та безпечними соціальними послугами.
Указ № 30/2021 розміщено на сайті Офісу президента.
Згідно з текстом указу, Кабінет Міністрів має організувати перевірки дотримання в закладах соціальних послуг правил пожежної безпеки, державних санітарних та будівельних норм, зокрема щодо доступності для маломобільних груп населення.
Уряд також має забезпечити створення Реєстру надавачів та отримувачів соціальних послуг та передбачити, зокрема, можливість внесення до нього інформації за допомогою державного веб-порталу електронних послуг «Дія».
Крім того, уряд повинен у тримісячний термін підготувати та внести у Верховну Раду законопроєкти для удосконалення системи соціальних послуг із урахуванням складності життєвих обставин та потреб особи чи сім’ї, запровадження переходу до фінансування соцпослуг за принципом «гроші ходять за отримувачем» та удосконалення механізмів співвфінансування соціальних послуг з державного та місцевого бюджетів.
Уряд також має розробити проєкти законів, що стосуються дієвих механізмів стимулювання розвитку ринку соціальних послуг, у тому числі, спрямованих на розвиток недержавного сектору, мотивацію надавачів соціальних послуг із підвищення рівня їх якості.
За матеріалами:
Espreso.tv
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас