Скільки коштує Каско в Україні? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки коштує Каско в Україні?

Особисті фінанси
13
Купуючи транспортний засіб, разом з автомобілем ми отримуємо не тільки задоволення від його використання, але і побоювання за те, що машина може потрапити в ДТП або її банально можуть викрасти. Всі ці та багато інших випадків, як правило, обертаються для власників авто чималими фінансовими витратами.
Каско – це страховий поліс, який покриває витрати власника авто в разі пошкодження або викрадення транспортного засобу. Важливо відзначити, що страховкою каско без проблем можна скористатися навіть в тому випадку, якщо авто постраждало з вини свого власника. У більшості випадків Каско купується за бажанням. Але фахівці рекомендують не ігнорувати дану страховку при покупці нового авто. Крім цього, якщо ви купуєте транспортний засіб в кредит, Каско дає можливість знизити ставку по кредиту.
Щоб дізнатися вартість Каско для певного авто, скористайтеся онлайн калькулятором на сайті страхової компанії. Дана опція є дуже зручною, так як до звернення до страховика ви будете точно знати, скільки коштує застрахувати саме ваш транспортний засіб.
Для чого потрібна страховка?
Перш за все при придбанні Повної страховки КАСКО, ви отримуєте повне покриття витрат, якщо ваш автомобіль постраждав внаслідок ДТП або іншого нещасного випадку. Крім цього, вам буде доступні наступні переваги:
Цілодобове інформаційний супровід.
При виникненні дтп грошове відшкодування проводиться в повному обсязі в найкоротші терміни.
Евакуація транспортного засобу проводиться за рахунок страховика.
Якщо постраждало лакове покриття авто або його скляні деталі, виплата відшкодування проводиться без довідки ДАІ.
При необхідності суму страховки можна розділити на частини.
Знижкові програми за безаварійність, а також зниження вартості Каско за рахунок пакетного страхування.
Що стосується видів авто, яке підлягають страхуванню Каско, це легкові і вантажні автомобілі, мікроавтобуси, причепи, мототехніка та багато іншого.
В яких випадках страховка Каско покриє витрати?
Дорожньо-транспортні пригоди. У разі аварії Каско застосовується при частковому або повному пошкодженні транспортного засобу або його окремих частин. Крім цього, страховка покриває витрати автовласника в разі бою стекол внаслідок викиду каменів з-під коліс інших авто.
Викрадення автомобіля. Каско застосовується якщо ваше авто викрали без відома або внаслідок нападу на власника.
Дії третіх осіб, яке вважаються протиправними. Так само як навмисне пошкодження транспорту або його окремих деталей. Найчастіше внаслідок таких дій страждає фарба авто, скла, шини і так далі.
Стихійні лиха. Найчастіше автотранспорт страждає внаслідок сильного дощу, граду, снігопаду, повені і так далі. Якщо на ваш автомобіль напали тварини, поряд стався вибух або скла розбив град, можете не турбуватися. Всі витрати по заміні пошкоджених частин авто понесе виключно страхова компанія.
Беручи до уваги все вищесказане, можна зробити висновок, що головна мета всіх без винятку страхових компаній – це турбота про клієнта і його майно. Застрахувавши автомобіль, ви будете впевнені в тому, що ваш транспортний засіб точно не стане причиною скорочення вашого сімейного бюджету.
На що звернути увагу при покупці Каско?
До того, як укласти договір зі страховою компанією, необхідно враховувати наступні показники:
Наявність або відсутність ліцензії на надання певних страхових послуг. Іншими словами, необхідно упевнитися в тому, що страховик має дозвіл на автокаско.
Уважно вивчіть терміни, які можуть використовуватися в страховому договорі. Справа в тому, що “викрадення”, “розкрадання” і “загибель” транспортного засобу може у різних страхових компаній можуть мати різне значення. У разі нерозуміння будь-яких значень, не зайвим буде уточнити це нюанс у страховика.
Умови договору. Уникайте договорів в яких є дрібний шрифт або відсутні будь-які умови. Сумлінні страховики завжди зрозуміло прописують правила в договорі або роблять до нього окремий додаток.
Терміни відшкодування. Важливо розуміти, через який час після настання страхового випадку компанія буде готова виплатити потерпілому компенсацію в повному обсязі.
Вибираючи страхову компанію для придбання поліса КАСКО, покладайтеся не тільки на ту інформацію, яку надає страховик. Перш, ніж купити поліс, вивчіть відгуки і реальні випадки, яке мали місце.
За матеріалами: CCloan
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас